28. maaliskuuta 2014

Ilman tunnetta sana on vain sana

Viimeisen kuukauden aikana suurin osa hereillä olon hetkistä on tuntunut painajaiselta. Lähes kaikki asiat elämässäni ovat muutoksen alla. Se tekee todella kipeää, vaikka tiedän kokemuksesta, että vanhan pyyhkiytyminen pois tuo aina jotain uutta ja parempaa tullessaan. Onnittelen itseäni rohkeudesta tehdä muutoksia. Silti en vielä näe seuraavan mutkan taakse, joten stressiaivojen jauhantaa on vaikea vaientaa, vaikka yritän muistuttaa itseäni, että kaikki tapahtuu ajallaan. Asioiden hoputtaminen ei auta.  

Yksi mahtavista asioista, se kaikkein tärkein, on silti jo tapahtunut. Luin uudelleen Rhonda Byrnen kirjaa Taikavoima (The Magic) ja tein kirjan tehtäviä. Vakuutuin viimein siitä, että kiitollisuuteen sisältyy yksi ihmiselämän vahvimmista voimista. Kiitollisuus on keskeinen asia kaikissa maailmanuskonnoissa. Se on olennainen ja ehkä tärkein osa ihmisyyttä. Miksi saisin tai voisin pitää mitään, jos en ole kiitollinen siitä mitä minulla jo on? Sanan kiitos kuulee ja sanoo päivittäin, mutta se tuntuu olevan vain yksi osa pinnallisia käytöstapoja. Sana on vain sana, jos sille ei anna syvempää merkitystä tunteiden tasolla.

Kun kokee oikeasti olevansa kiitollinen koko sydämellään, alkaa tapahtua ihmeitä. Vai pitäisikö sanoa, että elämän ihmeet kirkastuvat. Hienot asiat näkee ja tiedostaa paljon paremmin, kun opettelee kiitollisen elämänasenteen. Minun pitää ainakin opetella sitä päivittäin. Tuntuu ettei suomalaiseen mentaliteettiin kuulu positiivisuus ja kiitollisuus. Meillä osa sosiaalista kanssakäymistä on valittaa siitä miten huono on sää, hallitus, terveydentila tai asiat yleensä. Kai sillä yritetään väistellä aiheuttamasta kateuden tunteita. Kokemus on näyttänyt senkin, että on olemassa ihmisryhmä, jotka ilahtuvat toisten vastoinkäymisistä.

Kun paha olo oli musertaa alleen, istuin alas ja aloin listata asioita, joista olen kiitollinen. Päätin jatkaa niin kauan, että tulee hyvä olo. Pääsin toiselle kymmenelle, kun sydämeen alkoi painua rauha ja sitä kesti pitkän aikaa. Nyt kiitän usean kerran päivässä eri asioista. Kiitollisuuden tunnetta on auttanut The Sedona Method, joka auttaa päästämään irti pahasta olosta, tunteista ja jopa ihmisistä, joihin ei halua tai voi enää sitoutua.

Jotkut ihmiset sanovat, ettei heillä ole mitään syytä olla kiitollinen mistään. Se ei pidä paikkaansa. Suomalaisilla on asiat paremmin kuin 90 prosentilla maailman ihmisistä. Kannattaa aloittaa kiitollisuuden listaaminen perusasioista: katosta pään päällä, lämpimästä vedestä, sähköstä, nettiyhteydestä, luonnon kauneudesta, läheisistä ihmisistä, autosta tai kahdesta pihalla, ilmaisesta koulutuksesta, kouluruoasta, harrastuksista jne. Me elämme täällä yltäkylläisyyden keskellä monin eri tavoin.

Sanotaan että se mihin kiinnittää huomionsa lisääntyy. Hyvien asioiden tekeminen, sanominen ja huomioiminen antaa hyvää mieltä muille, mutta eniten itselle.

4 kommenttia:

 1. Minä olen kiitollinen sinusta :)
  taina

  VastaaPoista
 2. Onpa sinulla hieno blogi, ja kauniisti kirjoitat! Olen itsekin viime aikoina miettinyt juuri tätä ihmisten negatiivisuutta. Varmasti on perää tuossa huomiossasi, että pohjimmiltaan tarkoitus on väistellä kateutta. Hmm... Mutta onneksi on kiitollisiakin ihmisiä, ja ehkäpä enenevässä määrin. Ja minulla on kiitollinen olo, että eksyin blogiisi, tulenpa toistekin. Mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Elina L ! Ihanaa kuulla, että olet saanut blogistani jotain itsellesi. Olen siitä tosi iloinen. Ihanaa päivää sinullekin!

   Poista